Halać i Smajlović išli na obuku za upravljanje helikopterom, po nalogu Edina Gačanina

Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za još dva mjeseca za troje uhapšenih i osumnjičenih u akciji kodnog naziva „Crna kravata 2“, a koji se jedini nalaze u Vojkovićima.

Troje u Vojkovićima

Radi se o pritvorenima Adnanu Smajloviću, Aidi Halać, koja je na Skyu bila Griselda, i uhapšenom Sančezu Jukiću. Njima je Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva, prije mjesec odredio pritvor zbog povezanosti s narkokartelom Edina Gačanina Tita i terete se za pranje novca.

Ostali osumnjičeni poput Gordana Memije, ali i Harisa Behrama, koji je na Skyu direktno komunicirao s Titom, brane se sa slobode. Njima su određene mjere zabrane.

Tužilac Sanjin Kulenović, rekao je danas u sudnici da su Sky poruke pokazale – osumnjičeni Halać i Smajlović išli su Srbiju na obuku za upravljanje helikopterom, po nalogu Edina Gačanina piše Avaz.

Nastavljeno suđenje u predmetu “Crna kravata 2”: “U sve analize uključeni FBI i DEA”

To je dostavio Tužilaštvu BiH i MUP KS, tačnije tačne podatke o prelasku granice.

Kulenović je na prošlom ročištu rekao kako su pojedini osumnjičeni dobili od Smajlovića po 50.000, 25.000 i 10.000 KM, a da je Gradska vijećnica u Zenici dobila novac i za predizbornu kampanju, ali i za ispit za upravljanjem helikopterom kojim bi vozali Gačanina.
Brat ljut

Tužilac je naglasio detalj iz Sky prepiske u kojem se navodi da su za jedan dan u Beogradu potrošili 15.000 KM te da Halać pita Smajlovića “Da li je brat ljut zbog toga” i da on odgovara da nije.

Smajlović je o svemu tome obavještavao Gačanina, prema navodima Tužilaštva.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79