Slovenija donirala vakcine Bosni i Hercegovini

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je danas da je Borut Pahor, predsjednik Slovenije, donio 4.800 vakcina Astra Zeneca za pomoć BiH.

Razgovarali smo o migrantskoj krizi, proširenju, te o Samitu Brdo- Brijuni koji bi trebao biti održan krajem ovog mjeseca”, rekao je Dodik nakon razgovora članova Predsjedništva BiH sa predsjednikom Slovenije, prenosi Hayat.

Pahor je rekao mu je zadovoljstvo da je prvi obilazak u inostranstvu u drugom valu epidemije došao u prijateljskuBiH.

“Išao sam pozdraviti naše vojnike i iskoristio priliku naklonjenosti sva tri člana Predsjedništva da iskreno govorimo o temama koje je spomenuo Dodik, a to je Samit Brdo–Brijuni koji će biti održan krajem ovog mjeseca. Na taj sastanak bi trebao doći i francuski predsjednik Manuel Makron ukoliko to budu epidemiološke mjere dozvoljavale”, naglasio je Pahor i dodao da je propširenje EU ultimativno geopolitičko pitanje i važno je za mir, sigurnost naroda zapadnog Balkana, kao i za države u EU.

“Moje mišljenje je da se u tom slučaju EU širi na zahtjevno područje gdje je puno otvorenih pitanja”, kazao je Pahor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79