Dragan Ševo negirao krivicu za ubojstvo monaha u manastiru Glogovac

Dragan Ševo (41) u Okružnom sudu u Banjoj Luci negirao je krivicu po optužnici za teško ubojstvo monaha Stefana Ačića u manastiru Glogovac kod Šipova.

Ševo se pred sutkinjom Svetlanom Marić izjasnio da “nije kriv” i početak suđenja bit će zakazan u narednom periodu. Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka Ševu tereti za teško ubojstvo iz koristoljublja. U optužnici se navodi da je 7. prosinca prošle godine oko 18.30 sati došao u konak manastira u mjestu Babići u namjeri da od monaha Stefana, kojeg je poznavao od ranije, zatraži novac na zajam. Do manastira ga je Renault Kangoo-om dovezao N. P.

– Tijekom boravka u prizemlju konaka Ševo je sa oštećenim sjedio za stolom, na kojem se nalazila vreća s novcem. Od monaha je zatražio da mu pozajmi određeni iznos novca, pa kada je oštećeni to odbio Ševo je, u namjeri da ga ubije i prisvoji novac, ustao od stola – navodi se u optužnici.

Pojašnjava se da je prvo otišao do kuhinje, koja se nalazi iza leđa monaha, da bi mu potom s leđa prišao vadeći iz džepa preklopni nož.

Ko je ubio monaha u Banja Luci?

– U trenutku kada je i monah krenuo da ustane, Ševo mu je zadao dva uboda nožem u desnu stranu grudnog koša. Potom je sa stola ukrao vreću u kojoj se nalazilo 566 KM, 59 eura, 37 kuna i 10 dinara – navodi se u optužnici.

Dodaje se da je Ševo od monaha zahtjevao još novca, pa su otišli u sobu na katu konaka. Tu je uzeo još 510 KM i 110 eura.

– S ukradenim novcem u iznosu od oko 1.300 KM Ševo je napustio konak manastira, da bi prilikom izlaska iz sobe u kojoj se nalazio ranjeni monah, s vanjske strane ključem zaključao ulazna vrata i ključ ponio sa sobom. Usljed masivnog iskrvarenja monah je preminuo u 20.15 sati – navodi se u optužnici.

Dragan Ševo je nakon zločina pobjegao i poslije dvodnevne potrage uhićen je u motelu “Nana” u Banjoj Luci pri čemu je i sam sebe ubo nožem u grudi, prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79