Iz policije apeluju na građane: Ne objavljujte na društvenim mrežama fotografije sa odmora!

Ne spuštajte roletne, jer kriminalci i to prate, ukoliko ćete biti odsutni, o tome obavijestite komšije

Sezona godišnjih odmora idealna je prilika za lopove koji tokom ljetnih mjeseci vrebaju domove čiji su vlasnici stotinama kilometara daleko, zbog čega je neophodno zaštititi imovinu. I dok se vlasnici kuća i stanova bezbrižno odmaraju na nekoj od plaža, lopov “ljetuje” u njihovom domaćinstvu. S obzirom na to, Policijska uprava Gradiška je apelovala na građane da u vrijeme ljetnog perioda i sezone godišnjih odmora preduzmu mjere zaštite svoje imovine kako njihovi kuća ili stan ne bi postali meta kriminalaca.

– Ne ostavljajte otvorene prozore ili balkonska vrata, jer kriminalci vješto koriste takve prilike, neopaženo ulaze u vaš stan i odnose novac i vrijedne predmete. Ne ostavljajte ključeve ispod otirača, u obući, saksijama za cvijeće i slično, jer kriminalci itekako znaju za skrivanje ključeva na tim mjestima, upozorenje je koje je poslala PU. Upozoravaju vozače da ukoliko kratko napuštaju vozilo, nikad ne ostavljaju ključeve u njemu i navode da nije poželjno odavati utisak odsustva od kuće ili stana.

– Ne spuštajte roletne, jer kriminalci i to prate, te ukoliko primijete da su roletne spuštene nekoliko dana, zaključit će da nema nikoga u stanu, pojašnjavaju u gradiškoj policiji i apeluju na građane da ne objavljuju slike na društvenim mrežama sa odmora te da ukoliko će biti odsutni, o tome obavijeste komšije piše Oslobođenje.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79