Teška saobraćajna nesreća: Blokiran saobraćaj na M17

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Golubinja na dionici Zenica-Žepče, na snazi je obustava saobraćaja.

@crnahronika

Teška saobraćajna nesreća u Donjoj Golubinji kod Žepča: Sudar kamiona i dva vozilaNa vozilima je pričinjena velika materijalna šteta #crnahronika

♬ original sound – Crna Hronika

U mjestu Donja Golubinja kod Žepča na cesti M 17 dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovali kamion i dva putnička vozila. Na lice mjesta su upućene policijske patrole koje će obaviti uviđaj. Na vozilima je pričinjena velika materijalna šteta, a kako saznajemo dvije osobe su povrijeđene.

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na putevima u Bosni i Hercegovini, posebno na dionicama u gradskim centrima.

Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79