Nermin Mujčinović se iz Kabula vratio kući: Na aerodromu me dočekala nasmijana kćerka

Tuzlak Nermin Mujčinović, koji je sinoć evakuisan iz Afganistana već je došao u BiH. U trenutku kada smo se čuli sa njim, oko 13.00 sati, već je bio na putu iz Sarajeva ka Tuzli.

Kako nam je rekao u svojoj prvoj reakciji po dolasku u BiH, osjećanja su mu dvojaka.

– Nisam previše raspoložen, jer mislim o svojim prijateljima koji su ostali u Afganistanu, radi se o Afganistancima. To su ljudi sa kojima sam radio nekoliko godina. Brine me kako će proći kroz ovaj period, šta ih očekuje. U mojim su mislima i zbog toga mi nije dobro. S druge strane došao sam kući. Pored mene je kćerka i zbog toga sam sretan. Život ide dalje. Ostaću u vezi sa tim prijateljima i vidjeti mogu li im kako pomoći. To je ukratko ono što osjećam o tome šta se dogodilo u posljednjih 12 sati, ispričao nam je Nermin, dodajući kako ga je na sarajevskom aerodromu dočekala nasmijana kćerka, sretna što joj se otac uspio vratiti iz Afganistana.

On je opisao i svoj put iz Kabula ka Tuzli, za koji kaže da je bio dobro organizovan.

Izvlačenje je bilo uredu. Organizovale su ga njemačke zračne snage. Odlično su i profesionalno sve obavili. Prva ruta je bila izvlačenje od Kabula do Taškenta. Nakon toga smo imali zadržavanje u Taškentu u trajanju od dva do tri sata. Urađen nam je brzi test na antitijela i onda smo ponovo imali let putem Lufthanse od Taškenta do Frankfurta. Nakon toga se taj dio kojeg je organizovala Njemačka završio, a mi smo prešli na komercijalne letove, svako svojim putem. Ja sam uzeo let Frankfurt-Sarajevo. Sletio sam oko 12.00 sati i onda krenuo za Tuzlu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79