Uutra posljednji ispraćaj Hamdije Čustovića: Zvali su ga Tom Jones iz Sarajeva

Uutra posljednji ispraćaj Hamdije Čustovića: Zvali su ga Tom Jones iz Sarajeva


Posljednji ispraćaj i pokop pjevača zabavne muzike Hamdije Čustovića bit će sutra u 13 sati na gradskom groblju Musala u Konjicu.

Podsjetimo, Čustović je preminuo prošle sedmice u Splitu u 75. godini. Čustovića su zvali “Tigar s Miljacke” jer je glasom i energijom nalikovao na “Velškog tigra” Tom Jonesa, a mediji i publika tepali su mu i da je “Sarajevski Tom Jones”.

“Samo Katu volim”, “Jedna mala garava”, “Izabel”, “Kameni cvijet”, samo su neki od njegovih hitova iz 70-ih godina prošlog vijeka. Za njega je pjesme svojevremeno pisao legendarni Đorđe Novković, ali i Kemal Monteno i Goran Bregović.

– Hamdija Čustović, za prijatelje i kolege Čusta, bio je moj istinski dugogodišnji prijatelj. Kao interpretator ostaće upamćen po vrhunskom pjevanju i po nadimku “Tigar sa Miljacke”, kao asocijacija na svjetsku zvijezdu Tom Jonesa “Tigra iz Velsa”. Pamte ga ljubitelji i zabavne i narodne muzike po uspješnim nastupima na pop festivalima u Opatiji, Zagrebu, Subotici, ali i na Ilidžanskom festivalu.

Kao čovjek bio je dobar i drag sagovornik i prijatelj, pa smo mnogo vedrih trenutaka proveli skupa. Posljednjih godina je živio u SAD i Njemačkoj, a upravo se pripremao za snimanje nekih novih pjesama za još jedan svoj povratak na muzičku scenu. Iskreno sam tužan zbog gubitka prijatelja i zbog toga što odlaze najbolji od učesnika bh. estradno-muzičke scene – kaže Šadinlija koji je dodao da će Čustović biti sahranjen sedmice u Konjicu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija