Trinaest mjeseci od likvidacije Jasmina Berovića: Treći migrant još nije priveden

Ni nakon trinaest mjeseci od zločina na Otesu kojom prilikom je u ataku trojice migranata nožem likvidiran Jasmin Berović, treći osumnjičeni Marokanac Hanani Benazi, još uvijek nije lišen slobode.

Iako je za Benazijem raspisana i međunarodna potjernica, roditelji nastradalog mladića su ogorčeni jer smatraju da za trećim osumnjičenim više niko ne traga.

Nas niko ništa ne obavještava, a jedina želja nam je da se svi migranti privedu pravdi i da budu osuđeni na višegodišnju robiju. U toku je suđenje dvojici migranata, moj sin Nermin je pozvan da svjedoči 10. januara. Pravda je spora, ali nadamo se da ćemo je dočekati – kazao je za „Avaz“ Nazim Berović , otac likvidiranog Jasmina.

U kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je suđenje Marokancima Saidu Bahriđu koji je prošle godine iz Kosova izručen u BiH te Salahu Edinu Dešanu kojeg je izručila Srbija.

Za Benazijem raspisana međunarodna potjernica

Prema navodima iz optuženice, Said Bahridža tereti se da je, zajedno s već optuženim Salahom Edinom Dešanom i Hananijem Benazijem, 17. novembra 2020. nožem zadao više udaraca Jasminu Beroviću u grudni koš s lijeve strane usljed kojih je i preminuo. Terete se i za pokušaj ubistva Huseina Džilića i Tarika Džamalije kojima su također nanijeli povrede nožem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79