Nešić tvrdi da je Izetbegović glavni kočničar BiH: Treba zaboraviti svoje snove o državi bez Srba i RS

Nešić tvrdi da je Izetbegović glavni kočničar BiH: Treba zaboraviti svoje snove o državi bez Srba i RS


Predsjednik DNS-a Nenad Nešić reagovao je na izjave Bakira Izetbegovića o refomi izbornog zakona rekavši da je on glavni kočničar u BiH, te da treba zaboraviti svoje lude snove o BiH bez Srba i RS.

– I samo neko ko ne želi mir nego sukobe, neko ko ne želi napredak nego mržnju i neko ko mrzi druge narode osim svog to ne razumije, a taj neko je Bakir Izetbegović, rekao je Nešić.

On je Izetbegoviću poručio da je svim Srbima Republika Srpska iznad svega i svake političke razlike, te da zaboravi na lude snove o BiH bez Srba i njihove Republike.

– Izbori u BiH su ove godine i bošnjački narod ima šansu da glasanjem pokaže da se razlikuje od onog koji sebe smatra njihovim vođom, bavi se mržnjom prema Srbima i Republici Srpskoj i gubi razumijevanje svakog ozbiljnog međunarodnog faktora, uključujući i Tursku, rekao je Nešić.

Nešić je istakao da je veoma važno i dobro da Hrvatska, Srbija i Turska imaju želju da, razumijevajući ravnopravne interese sva tri naroda, pomjere sa mrtve tačke rješavanje političke krize u BiH, saopšteno je iz DNS-a.

Podsjećamo, govoreći o najavljenom nastavku razgovora o izmjenama Ustava i Izbornog zakona BiH, predsjednik SDA je kazao da su šanse za postizanje dogovora jako male.

– U puno boljim atmosferama, kada smo bili relaksirani prije 15 ili sedam godina, nismo uspijevali. Sada u ovom jednom upalnom stanju ne vjerujem da to možemo postići, ali mi nećemo odbiti prijatelje iz međunarodne zajednice. Ako predstavnici State Departmenta i Evropske komisije traže od nas da sjednemo i da razgovaramo, mi ćemo to u najboljoj namjeri i uraditi, izjavio je Izetbegović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija