Palmer i Eichhorst doputovali u BiH: Turistička posjeta ili diplomatska ofanziva koja će uroditi plodom?

Palmer i Eichhorst doputovali u BiH: Turistička posjeta ili diplomatska ofanziva koja će uroditi plodom?


Direktorica pri Evropskoj službi za vanjske poslove Angelina Eichhorst i viši zvaničnik Ministarstva vanjskih poslova SAD zadužen za izbornu reformu u Bosni i Hercegovini, Matthew Palmer, doputovali su BiH, a u našoj zemlji bi trebali ostati do 30. januara.

“Zajednička posjeta dio je kontinuiranih napora EU i SAD u BiH, s fokusom na ustavnu i izbornu reformu potrebnu kako bi zemlja napravila odlučujući iskorak na svom putu ka EU, eliminisala diskriminaciju i ojačala demokratska građanska prava”, navode iz Delegacije EU u BiH.

Kažu i kako će se dvoje diplomata tokom posjete sastat sa Interresornom radnom grupom, Zajedničkim kolegijumom oba doma Parlamentarne skupštine BiH, predstavnicima civilnog društva, kao i sa liderima političkih stranaka u BiH.

Sastanka direktorice Eichhorst i višeg zvaničnika SAD Palmera sa Zajedničkim kolegijumom oba doma Parlamenta BiH je planiran u srijedu u 9 sati.

Većina posjete Eichhorst i Palmera planirana je u Neumu i to kao pregovori bh. političkih lidera o Izbornom zakonu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija