Stanje na putevima: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Stanje na putevima: Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu


Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a poledica se može očekivati mjestimično na putevima u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Upozoravamo i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelujemo na vozače da voze opreznije i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Jutros u 08:30 sati kreće vangabaritni teret (širina 4,60 m i dužina 25,5 m) na dionici Crno Blato-Brčanska Malta (put Čelić-Tuzla). Planirano je da prevoz do 09 sati dođe na odredište, a mi molimo vozače da voze oprezno i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija