(VIDEO) Muriz Memić: “Šerif Konjević nije izdajnik”

(VIDEO) Muriz Memić: “Šerif Konjević nije izdajnik”


Nakon što se pjevač Šerif Konjević prošle sedmice nije pojavio u Sudu BiH kako bi svjedočio u predmetu koji se vodi protiv optuženih Alise Ramić Mutap, njenog oca Zijada Mutapa, policajaca Hasana Dupovca i Josipa Barića te recepcionera hotela “Kristal” Muamera Ožegovića, u javnosti su se pojavili brojni negativni komentari na račun bh. pjevača, da je izdajnik, da štiti ubice rahmetli Dženana Memića…

Zašto Šerif Konjević danas nije svjedočio na Sudu BiH u slučaju Memić?

Šerif je imao ranije dogovorene obaveze

Međutim, Šerif Konjević je danas u društvu Muriza Memića, oca ubijenog Dženana, ekskluzivno za portal “Avaza” objasnio javnosti a što je Muriz i potvrdio, da se ne radi ni o kakvoj izdaji i da su oni veliki prijatelji.

– Obzirom da je ovih dana bilo nekoliko negativnih komentara o meni… Znam da treba neko zvučno ime, ali pošto je moj prijatelj Muriz ovdje sa mnom, on će bolje to objasniti, da ja ne pričam puno. Znam da imam obraz i da ga nikada neću dati, a posebno da neću izdati Muriza – rekao je Konjević za portal “Avaza”.

Potom je Muriz kazao:

– Čuli ste da je bilo negativnih komentara o Šerifu, da je pobjegao, da neće svjedočiti, da je izdajnik… Tvrdim da nije tako. Šerif Konjević je tu, bio je u Njemačkoj gdje je imao ranije dogovorene obaveze. Šerif, kao i svaki drugi građanin, kako zakon nalaže, otvorio je svoju kapiju, vrata kuće, zovnuo svog tehničara i ustupio svoje snimke.

Šerif dalje nema više ništa s tim. Vidjeli ste u Sudu šta se dešava, da je Hasan Dupovac bez naredbe Suda skinuo snimke. Do Šerifa nije, mi smo prijatelji 30 godina. Ne bih volio da se o njemu piše nešto negativno – pojasnio je Muriz Memić.

Neka samo govore istinu

Za kraj Šerif Konjević je poručio:

– Biti iskren, znam da je teško, ali to je najvažnije. Svi oni koji se bave lažima i koji lažu oko slučaja “Dženan Memić” neka budu iskreni jer valja umrijeti. Ima raznih ljudi, neka samo istinu govore i to je to.

Šerif Konjević: Govore mi da sam papak, pa što me onda slušate?

 

https://youtu.be/-13PlDss6Vk


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija