Od posljedica srčanog udara na treningu preminuo mladi bh. futsaler Dženan Čeligija

Od posljedica srčanog udara na treningu preminuo mladi bh. futsaler Dženan Čeligija


Tragične vijesti pokosile su bosanskohercegovački sport nakon što je u 32. godini iznenada preminuo futsaler Dženan Čeligija.

Čeligija je jučer igrao za svoj Futsal klub Konjic i postigao je pogodak u pobjedi rezultatom 4:0 protiv MNK Čulin Mlin. Nakon utakmice bio je nasmijan zajedno sa svojim saigračima i ništa nije ukazivalo na veliku tragediju.

Međutim, samo 24 sata nakon toga doživio je, kako saznajemo, srčani udar na treningu kojeg je obavio u Konjicu. Od ranije je poznato da je Čeligija imao problema sa srcem.
Tužnu vijest potvrdili su i iz ekipe GFC Sarajevo iz koje su poručili da je teško povjerovati da velikog prijatelja i rivala više nema.

Čeligija je prije manje od mjesec dana stigao među futsalere Konjica. Prethodno je igrao za Centar, Tango u našoj državi. Kao jedan od najboljih bh. futsalera ostvario je i transfere u inostranstvo, pa je igrao u Njemačkoj i Kini.

Od Čeligije se u tužnim objavama opraštaju prijatelji, rodbina i sportski kolektivi, piše Klix.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija