U Crnoj Gori ukinute kovid-potvrde u vjerskim objektima i na sportskim događajima

U Crnoj Gori ukinute kovid-potvrde u vjerskim objektima i na sportskim događajima


Dozvoljava se prisustvo publike na sportskim događajima na otvorenom, bez kovid-potvrde, uz jedno mjesto razmaka

Shodno povoljnijoj epidemiološkoj situaciji, Vlada Crne Gore je donijela nove mjere, koje između ostalog propisuju slobodan ulazak u vjerske objekte, kao i na sportske manifestacije koje se održavaju na otvorenom, bez posjedovanja kovid-potvrda, javlja Anadolu Agency (AA).

Novim mjerama, koje su predstavljene danas, a koje će važiti do 17. marta, dozvoljena je posjeta licima koja su smještena u ustanovama socijalne dječije zaštite, kao i osobama koje borave u zatvoru, uz posjedovanje PCR testa koji nije stariji od 72 sata.

U sportskim objektma se dozvoljava prisustvo publike do trećine broja sjedišta uz kovid-potvrde i razmak od dva mjesta. Dozvoljava se prisustvo publike na sportskim događajima na otvorenom, bez kovid-potvrde, uz jedno mjesto razmaka.

Ukida se kovid-potvrda u vjerskim objektima uz poštovanje epidemioloških mjera.

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić, kazao je da je broj oboljelih u prethodne dvije sedmice manji za oko 50 odsto, kao i broj preminulih u odnosu u prethodne dvije sedmice. Istakao je da je epidemiološka situacija najbolja u posljednja četiri mjeseca i kazao je da se nada da će se trend pada oboljelih nastaviti.

On je kazao da ukoliko nastavi povoljna epidemiološka situacija, razmišlja se o ukidanju kovid-potvrda. Kazao je da je epidemija na snazi i da nije odjavljena i da moraju biti oprezni što se tiče dinamike ukidanja mjera.

“Nošenje maski u zatvorenim prostorima se pokazala jako djelotvornim, i zato će ta mjera ostati na snazi do posljednjeg momenta do kad budemo imali pandemiju na ovom nivou”, kazao je Galić.

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović je kazala da je poslije sedam mjeseci broj pacijenata u toj zdravstvenoj ustanovi u padu i trenutno ih je 17. Kada je u pitanju broj hospitalizovanih u ostalim zdravstvenim ustanovima u Crnoj Gori, taj broj iznosi 66.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija