Fočak ,,valjao” lažne kladioničarske dojave, zaradio 145.500 KM

Fočak ,,valjao” lažne kladioničarske dojave, zaradio 145.500 KM


Fočak Nedeljko D. (23) osumnjičen je da je za duži period kladioničarskim prevarama ojadio više osoba i tako nezakonito zaradio oko 145.500 KM.

Sumnjiče ga za pranje novca i neovlaštenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Prema nezvaničnim informacijama, Fočaka terete da je putem aplikacija i društvenih mreža osobama iz više zemalja iz jugoistočne Evrope slao rezultate naštimanih sportskih utakmica, što su mu oni plaćali.

Navodio ih je da ima sigurne rezultate naštimanih utakmica i da im, ukoliko plate određeni iznos, klađenje može donijeti veću dobit.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Foča, policija je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Foči izvršila pretres na lokacija u Foči koje koristi N.D.

“N.D. je osumnjičen da je u periodu od 3. novembra 2018. do 9. decembra 2021. godine od strane većeg broja oštećenih lica iz različitih zemalja s područja jugoistočne Evrope na području Foče u pošti i bankama podizao različite iznose te je na taj način ostvario protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 138.910 KM i 3.403 eura”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da su prilikom izvršenog pretresa kod njega pronađeni i oduzeti određena količina novca, mobilni telefon, kao i vojna puška marke zastava M-48 i određena količina municije.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija