Vučić o padu drona u Zagrebu: Oborili bismo takvu letjelicu za pet minuta

Vučić o padu drona u Zagrebu: Oborili bismo takvu letjelicu za pet minuta


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentirao je slučaj pada drona u Hrvatskoj rekavši kako je dobio uvjerenja vojnog vrha Srbije da bi njima “trebalo samo pet minuta i da bi oborili takvu letjelicu”.

“Vidim da pričaju opet kako treba da budemo dio NATO-a. Ja mislim da to ne treba da bude tako. Mi imamo našu vojsku i čuvat ćemo sami svoju zemlju i svoje nebo.

Ja sam dobio uvjerenje iz vojnog vrha da ono što se dogodilo u Zagrebu da bi nama bilo potrebno samo pet minuta, i da bi oborili takvu letjelicu. Zato što danas imamo čime, imamo dežurne MiG-ove i PVO sisteme”, komentirao je Vučić u nedjelju obraćajući se mještanima Titela u sklopu predizborne kampanje.

Kaže da se radi o elementima avio bombe koja se koristila na sovjetskim avionima

– Pronađeni su tragovi eksploziva i elementi koji upućuju da ovo nije bila letjelica izvidničkog tipa kako se pokazalo prvo jutro. Na letjelici su pronađeni dijelovi avio bombe – rekao je i dodao da nije sigurno je li ruska ili ukrajinska.

Kaže da se radi o elementima avio bombe koja se koristila na sovjetskim avionima. Poručio je da se puno toga pokazalo kroz promjenu boje, mirisa i detekcijom te promjenama u zemlji. Poručio je da je područje sigurno, ali i da će ga još jednom detaljnije pregledati i da je glavnina letjelice izvađena van.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija