Dragovoljci Domovinskog rata HVO HB održali sjednicu: Zabraniti prodaju Bošnjacima

Dragovoljci Domovinskog rata HVO HB održali sjednicu: Zabraniti prodaju Bošnjacima


Dragovoljci Domovinskog rata HVO HB održali sjednicu

U Neumu zabraniti prodaju nekretnina Bošnjacima

Održana je sjednica Vijeća Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum. Sjednici su prisustvovali Dragan Jurković, načelnik općine Neum, Živko Matuško, član Vijeća udruge, Vinko Sentić, predsjednik Vijeća UDVDR HVO HB Neum, Jozep Matić, član Vijeća i predsjednik odbora za branitelje u OV Neum, Stojan Šutalo, član Vijeća i dopredsjednik udruge HNŽ-a, Mato Jogunica, član Vijeća, Ivan Koncul, sud časti udruge i Jozo Katić, član Vijeća.

I iako se na dnevnom redu nalazio financijski izvještaj za 2021. godinu, ali i problemi s područja općine Neum među kojima je i zabrinutost kadrovskim zanemarivanjem branitelja, te zanemarivanje zakona o braniteljskoj populaciji nije propuštena prilika ni na ovoj sjednici da se ne probude aveti prošlosti.

Naime, dragovoljci i veterani su istakli kako je veliki problem prodaja nekretnina kojom se mijenja nacionalna struktura u Neumu. Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB-podružnica Neum dala je veliku potporu načelniku općine u borbi protiv prodaje objekata u Neumu s kojom se mijenja nacionalna struktura stanovništva, navedeno je u priopćenju za javnost nakon što je 15. marta održana sjednica Vijeća UDVDR HVO HB-Neum.

Ovime je zapravo upućena sramna poruka Bošnjacima koji posljednjih godina sve češće kupuju nekretnine u ovom jedinom bh. gradu na moru.

Na sjednici je naglašena i potreba za jačanjem jedinstva branitelja i na prijedlog predsjednika Vijeća UDVDR HVO HB Neum donesen je zaključak da se zadužuju Jozep Matić (odbor za branitelje), Ankica Maslać (tajnica udruge) i Nikola Matić (općinski djelatnik za branitelje) da u roku od tri mjeseca pripreme nove izbore u UDVDR HVO HB Neum sa jasnim uputama za iste.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija