Ko je kriv za smrt porodilje Azre Bećirspahić i njene bebe u Bihaću?

Ko je kriv za smrt porodilje Azre Bećirspahić i njene bebe u Bihaću?


U Bosanskom Petrovcu danas je proglašen dan žalosti zbog tragične smrti mlade majke Arze Bećirspahić u njene bebe, kojima će danas biti klanjana dženaza.

Krajina i cijela bosanskohercegovačka javnost ostale su u šoku nakon vijesti da je u Kantonalnoj bolnici “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću prilikom porođaja preminula Azra Bećirspahić (26) iz Bosanskog Petrovca. Ljekari se nisu uspjeli izboriti ni za život njene bebe.

Tragedija u bihaćkoj bolnici: Na porođaju preminula Azra Bećirspahić, ni njena beba nije preživila

Društvene mreže su preplavljene reakcijama ogorčenih građana koji traže odgovor, ali i pozivaju na utvrđivanje odgovornosti u ovom slučaju.

Naložena obdukcija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, prema nalogu Tužilaštva USK, pokrenulo je istragu u ovom slučaju, a nakon što ih je medicinsko osoblje Kantonalne bolnice u Bihaću obavijestilo o događaju.

Nakon smrti porodilje u bihaćkoj bolnici: Ogorčeni građani pozivaju na odgovornost, planiraju se protesti

– Postupajući tužilac Tužilaštva Unsko-sanskog kantona izdao je nalog Sektoru kriminalističke policije za provođenje istražih radnji. Radi se na prikupljanju podataka vezano za nemili događaj – kazao je za “Avaz” Admir Beganović, portparol MUP-a USK.

Dodao je da se mora ustanoviti uzrok koji je doveo do smrti porodilje i njene bebe kako bi se utvrdilo je li u pitanju nesretan slučaj ili je bio nemar.

– Naložena je i obdukcija tijela radi utvrđivanja činjenica o uzroku smrti – kazao je Beganović.

Tužilaštvo će istraživati smrt mlade Azre Bećirspahić i njene bebe u bihaćkom porodilištu

Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić potvrdio je da se u noći sa srijede na četvrtak (17. mart) na Odjelu ginekologije i porodiljstva dogodio smrtni ishod prilikom poroda.

Maksimalan trud

– Nažalost, pored sve stručne pomoći koja se u tom trenutku mogla pružiti, smrtni ishod je uslijedio i za mladu majku i za bebu. U pružanje pomoći bila su uključena četiri odjela, odnosno stručno osoblje Ginekologije, Hirurgije, Neonatologije i Anesteziologije. Svi su dali maksimalan trud i pokušali učiniti sve što je u njihovoj moći, no, nažalost, nisu uspjeli pomoći – kazao je Havić.

Tužne vijesti iz BiH: Danas dženaza porodilji Azri i njenoj bebi

Direktor je dodao da je u ovakvim slučajevima adekvatno i uključivanje istražnih organa kako bi se sve detaljno ispitalo i istražilo te na osnovu svega toga donio konačan sud.B. C.

Suprug skrhan od bola

Jedan od prijatelja preminule porodilje na društvenim mrežama je napisao da se susreo s njenim suprugom koji mu je skrhan od bola ispričao da se nekoliko sati prije njene smrti šalio s njom i da mu se požalila da je boli.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija