(VIDEO) Ljubav i odgovornost prema prirodnim bogatstvima: Rafteri ovog vikenda čiste korito i obale Une

(VIDEO) Ljubav i odgovornost prema prirodnim bogatstvima: Rafteri ovog vikenda čiste korito i obale Une


Ovog vikenda u Krajini se održava 3. eko regata, odnosno čišćenje korita i obala unskog toka od Štrbačkog buka u Bihaću do Bosanske Krupe. Pokretači ove društveno odgovorne i ekološke manifestacije su rafting organizacije iz Bihaća.

Ne trebamo Unu čuvati od ljudi nego učiti ljude da čuvaju Unu za generacije koje dolaze, moto je Boška Marjanovića, novinara i osnivača udruženja Unski smaragdi, a pod kojim je odrasla većina ovih ekološki osviještenih raftera koji već treću godinu organiziraju Unsku eko regatu.

Cilj je, svakako, spremno dočekati turističku sezonu i promovirati i jačati ekološku svijest domaćih građana, ali i turista.

Prema procjenama Nacionalnog parka Una, prošle godine ovaj je kanton posjetilo oko 200.000 turista, a većinu je privukao rafting, kamping, ribolov, odnosno uživanje na obalama Une, jedne od najljepših, ali i najčistijih rijeka u Evropi.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija