Dok je Dodik ulazio na Trg Krajine počelo urlanje: “E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole…”

Dok je Dodik ulazio na Trg Krajine počelo urlanje: “E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole…”


U Banjoj Luci se danas održava skup “Sloboda” čiji je inicijator BORS. Primjetni su nacionalistički simboli, a sa razglasa se puštaju patriotske pjesme.

(VIDEO) Oko 18 hiljada građana na mitingu u Banjaluci: “Borci su RS stvorili u krvi, mi je moramo čuvati našim pokoljenjima”

Kako navode, skup su organizirali “zbog pokušaja nadležnih lica međunarodne zajednice da kreiraju ustavno-pravni poredak u RS”. Uoči skupa, na ulicama grada na Vrbasu uočeno je jako prisustvo policije.

Na Trg Krajine došli su najviši funkcioneri DNS, predvođeni liderom te stranke Nenadom Nešićem. Među prisutnima je i načelnik općine Vlasenica, Mićo Kraljević, i bivši gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik dočekan je na Trgu Krajine pjesmom.

– Iz Milića krenula je svita da obori Christiana Schmidta. E moj Schmidte ne kači se s nama, ubit će te lole – pjevali su građani prilikom Dodikovog dolaska. Dodika prati harmonikaš, kojeg je lider SNSD nagradio novčanicama.

Sa njim je došla i predsjednica RS Željka Cvijanović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija