Tužilaštvo BiH traži pritvor za pet osoba zbog prodaje droge

Tužilaštvo BiH traži pritvor za pet osoba zbog prodaje droge


Postupajuća tužiteljica Tužiteljstva BiH, nakon ispitivanja svih osumnjičenih, uputila je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za 5 osumnjičenih osoba:

Nikolić Miloša, rođenog 1993. godine u mjestu Sokolac, uposlenik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT) BiH
Hodo Jasmina, rođenog 1996. godine u Sarajevu
Lugonja Dalibora, rođenog 1980. godine u Sarajevu
Kajanija Ehvada, rođenog 1995. godine u Sarajevu
Osmić Harisa, rođenog 1992. godine u Splitu, R Hrvatska
Navedeni osumnjičeni pod istragom su Tužiteljstva BiH i SIPA i osumnjičeni su da su djelovali kao organizirana kriminalna skupina, sa ciljem krijumčarenja i plasiranja na ilegalno narko-tržište u BiH, veće količine opojne droge “speed”, kako bi ostvarili znatnu nezakonitu imovinsku korist.

U opsežnoj akciji tužiteljstva i policije, osumnjičeni su otkriveni, locirani i lišeni slobode, nakon čega su dovedeni postipajućem tu​žitelju, te ispitani u prisustvu odvjetnika.

Mjera pritvora predložena je kako bi se osiguralo neometano vođenje istrage, zbog opasnosti od bjekstva određenih osumnjičenih, te kako osumnjičeni ne bi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Tužiteljstvo BiH zajedno sa partnerskim policijskim institucijama i agencijama, nastavlja istragu sa ciljem potpunog rasvjetljavanja i dokumentiranja nezakonitog djelovanja osumnjičenih i izvršenja kaznenih djela u ovom predmetu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija