Skaka: Ne pada mi na pamet da kao gradonačelnik gasim požare u KK Bosni

Skaka: Ne pada mi na pamet da kao gradonačelnik gasim požare u KK Bosni


Već tri mjeseca aktivno radimo na tome da napravimo analizu kako bismo vidjeli šta se dešava u Bosni i kako je to izgledalo od 2003. godine do danas, kazao je gradonačelnik Sarajeva.

Zašto Grad Sarajevo nije uplatio novac Košarkaškom klubu Bosna, bilo je novinarsko pitanje nakon održavanja press konferencije o obilježavanju 6. aprila Dana Grada Sarajeva.

– Košarkaški klub Bosna zaslužuje svako poštovanje Grada. Već tri mjeseca aktivno radimo na tome da napravimo analizu kako bismo vidjeli šta se dešava u Bosni i kako je to izgledalo od 2003. godine do danas. Ne pada mi na pamet da kao gradonačelnik gasim neke požare izazvane u Kromolju broj 17 i sa hiljadu, dvije ili tri hiljade maraka da rješavam problem – rekao je Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva.

Bosna, kako je danas objavljeno na Facebook stranici ovog kluba, nema pomoć ni sarajevskih općina, koje nisu izdvojile niti jednu marku za Studente, kao ni Grad Sarajevo prenosi Faktor.

 

Košarkaški klub Royal registriran je kao Udruženje za unapređenje sporta u Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo. Kao ovlaštene osobe navedeni su predsjednik Upravnog odbora Harun Mahmutović, potpredsjednik Upravnog odbora Nermin Muzur i predsjednik Skupštine Aida Mahmutović, Harunova supruga.

Na prvi pogled ništa odveć čudno. Mali i skromni klub, kakvih je nakon rata pod manje ili više čudnim okolnostima izniklo na desetine, oformljen na porodično-prijateljskim osnovama, iako ovaj na „pogonsko gorivo“ bivšeg generalnog sekretara Košarkaškog saveza, koji je s godinama razvio mnoge veze i poznanstva.

Foto: Faksimil registracije Udruženja, odnosno KK Royal, iz kojeg je vidljiva upravljačka struktura


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija