Tarik izvukao Mercedes sa tijelima: “Vadio sam unesrećene i prije ali ovo sad je da ti srce pukne”

Tarik izvukao Mercedes sa tijelima: “Vadio sam unesrećene i prije ali ovo sad je da ti srce pukne”


U ranim jutarnjim satima dogodila se tragedija u mjestu Dobrinje kod Visokog u kojoj su život izgubile četiri osobe koje su ostale u putničkom automobilu marke Mercedes koji je završio u rijeci Bosni.

U automobilu je bila i peta osoba, mladić koji je ispao iz automobila kroz zadnju šajbu.  U Mercedes su se nalazili P.A. kao vozač, te K.A., S.S., D.B. i B.M kao suvozači. Tri djevojke i mladići su iz Sarajeva, Visokog i Kiseljaka a njihova godišta su 1995, 2002, 2003,2004 piše Crna-Hronika.

Nakon policije, hitne pomoći, nadležni su odmah pozvali i kompaniju LKW Dizdar i vlasnika Tarika  kako bi svojom dizalicom 3 sata izvlačio automobil iz rijeke. Kako kaže Tarik za Crnu Hroniku dugo nije imao teži slučaj kao ovaj današnji.

“Pozvali su me kasno u noć na navedenu lokaciju kako bih izvukao automobil iz rijeke. Bosna je uvijek opasna i za mene ali i za druge. Jaka je, snažna i ono najgore mutna. Satima smo pokušavali izvuči automobil na kraju i uspjeli.

Iskreno vadio sam dosta ljudi iz Bosne. Bilo je i mrtvih i živih ali ovo danas jer jednostavno da ti srce pukne. Automobil je bio sav savijen a mi smo morali polako vaditi vozilo kako tijela ne bi ispadala iz njega. Moja ekipa je uvijek tu da prvi pomogne. Danima smo bili u Jablanici i Fojnici, preko Vranice sam došao među prvim u Fojnicu da pomognem. Ja sam takav, volim pomagati. Ali ovo danas me je uništilo.

To su sve djeca. Tužno je to gledati. Jednostavno nije za svakoga. Ovom prilikom želim iskoristiti vašu stranicu da opomenem, pogotovo mlade da paze kako voze i da čuvaju sebe ali i druge. Život je jedan.” – izjavio je Tarik Dizdar za portal Crna-Hronika.

Mještani ovog mjesta su u šoku nakon jezive nesreće.

(VIDEO) Mercedes, u kojem su poginuli djevojke i mladić, izvučen iz rijeke Bosne

Podsjećamo, još uvijek se ne zna kako je došlo do saobraćajne nesreće, a uviđajne radnje su u toku.

POGLEDAJ GALERIJU



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija