Jake policijske snage u centru Sarajeva zbog obilježavanja godišnjice u Dobrovoljačkoj

Jake policijske snage u centru Sarajeva zbog obilježavanja godišnjice u Dobrovoljačkoj


 

Fotoreporteri Klix.ba javljaju da su od jutros u centru Sarajeva jake policijske snage koje rade na obezbjeđenju današnjih događaja u ulici Hamdije Kreševljakovića.

Naime, danas je 30. godišnjica od ratnih događaja u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici, kao jedan od ključnih datuma i događaja u odbrani Sarajeva tokom agresije na BiH.

Tog 3. maja 1992. godine prilikom povlačenja pripadnika JNA iz kasarne na Bistriku došlo je do sukoba s pripadnicima Teritorijalne odbrane BiH. Tom prilikom je poginulo šest pripadnika JNA, iako tu brojku negiraju zvaničnici iz RS-a, tvrdeći da je broj stradalih ,nogo veći.

S obzirom da će na Drveniji danas prvo pripadnici udruženja “Zelene beretke” odati počast stradalim saborcima u odbrani Sarajeva, a potom će u istu ulicu stići i delegacija iz RS-a koja će odati počast poginulim vojnicima JNA, policija maksimalno obezbjeđuje današnje događaje.

Okolne ulice su blokirane za saobraćaj, a obilježavanja počinju u 10 i traju do 12 sati. Pojačane policijske patrole su prisutne na širem području od Skenderije prema Starom Gradu piše Klix.

POGLEDAJ GALERIJU

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija