Pripadnici FUP-a lišili slobode kamatara iz Goražda

Pripadnici FUP-a lišili slobode kamatara iz Goražda


Policijski službenici Federalne uprave policije, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona su realizovali operativno-taktičku akciju „Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela „Lihvarstvo“.

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici Federalne uprave policije su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode osobu inicijala B.H. (1972) iz Goražda.

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u Bosansko-podrinjskom kantonu koje ova osoba koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Osoba je od ranije poznato pravosudnim organima.

POGLEDAJ GALERIJU

Navedena osoba se sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

B.H. će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama Federalne uprave policije u zakonskom roku biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Bosansko-podrinjskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija