Miralem Merdić nije skinuo spornu zastavu: “Danas će ljiljani zavijoriti u Jelahu, pa da vidimo šta policija štiti”

Miralem Merdić nije skinuo spornu zastavu: “Danas će ljiljani zavijoriti u Jelahu, pa da vidimo šta policija štiti”


Nakon što je juče pokušao skinuti zastavu Herceg-Bosne, a što mu policija PS Tešanj nije dozvolila, novinar Miralem Mandić za najavio “da će postaviti zastavu ljiljanima, pa da vidimo kako će policija postupati.”

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Miralema Merdića koji je kratko poručio: “Nisam skinuo zastavu ja. Tri puta sam imao namjeru je skinuti taj dan. Ali policija je čuvala spomen obilježje.. Ja to tako nikad ne bi uradio krišom. Namjeravao sam i snimati live. Niko zastavu nije strgao, skinuta je na incijativu paroka župe Jelah Don Ivana Marinovića.
A huškačka politika Šagoljevske (ratni huškač Smiljko Šagolj) radio postaje Usora je jako providna, jer teško je priznati grešku a puno lakše za ovo okriviti vandale…” – izjavio je Miralem Merdić

“Nije inat, nije namjera da se nekoga provocira, da se izaziva bilo kakva mržnja, a ponajmanje ona među-nacionalna, radim ovo čisto iz razloga da se uvjerimo a nažalost sutra i hoćemo u to kako funkcioniše zakon u BiH.

Neću reći gdje tačno (ovaj put ne želim da su korak ispred) ali ova zastava će biti danas postavljena na jedan od jarbola u Jelahu (u Jelahu u općini Tešanj, a ne tamo nekom Jelahu u općini Usora) i znam, i znamo da će je oni u policijskim uniformama skinuti a mene da li prekršajno ili krivično prijaviti, o kakvoj sankciji će biti riječ pred svima nama je.
Pa ćemo onda i znati i vidjeti tko je ugožen i postoji li taj neko tko tog nekog ugroženog ugrožava…”

“Vječito ugroženi !!
Sramite se svi vi Hrvati Pousorja, svi oni koji se osjećaju ugroženima..
Greška ili laž : 1.
Zastava hrvatskog naroda ili bilo kojeg drugog ne postoji.
Zastave u BiH su određene i regulisane ustavom BiH i ustavima entiteta koji su usklađeni sa državnim ustavom.
Ova zastava ratne tvorevine Herceg Bosne je od par sudskih instanci proglašena što neustavnom što dijelom UDRUŽENOG ZLOČINAČKOG PODUHVATA.

Greška ili laž : 2.
Policija u općini Tešanj nije jednonacionalna, već poveliki broj i Hrvata i Srba rade kao službenici policije u PS Tešanj.
Nadamo se da će neko od čelnih ljudi PS Tešanj demantovati i tražiti objavu tog demantija od ove huškačke Šagoljevske televizije takozvane Herceg Bosne.
Tih laži i grešaka u ovom prilogu ima još podosta, dodavat ću ih ovom tekstu samo dok me zbog ovih laži srdžba prođe…” – izjavio je Miralem na svom Facebook profilu


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija