Policajac i uzgajivač pasa tukli su ga, tjerali da pije rakiju, jaje i tablete…

Policajac i uzgajivač pasa tukli su ga, tjerali da pije rakiju, jaje i tablete…


Policajac s područja općine Križ, M. S. (47), dogovorio je s uzgajivačem pasa T. B. (49) kupnju tri štenca za svoga kuma te se T. B. 12. ožujka 2022. dovezao do policajčeve obiteljske kuće. No ondje ga je čekao i drugi uzgajivač pasa, M. K. (57), koji je pitao T. B. zašto ga je prijavio Hrvatskom kinološkom savezu zbog nepravilnosti u uzgoju pasa.

U tom trenutku na vrata kuće pozvonila su dva nepoznata muškarca, piše Jutarnji list, pa je T. B. vičući zatražio pomoć. No to je uzrujalo M. K. pa je, navodno, iz jakne izvadio policijsku palicu te ga udario njom po glavi i legao na njega kako bi mu začepio usta sve dok posjetitelji ne odu. Čim su otišli, policajac se, navodno, pridružio napadu te su žrtvi naredili da sjedne na stolac. Pritom ga je M. K., snimajući sve mobitelom, podsjećao da je upravo od njega naučio uzgajati pse. Uzeli su mu mobitele i novčanik, a zatim je uslijedilo višesatno maltretiranje.

“Odvući ću te u šumu gdje imam pripremljeno mjesto za tebe”, prijetio mu je policajac, a M. K. govorio mu je da će pod zemlju a on u zatvor te usput pokušavao doznati tko je na sastanku kinološke udruge bio za to da ga izbace.

– M. S. me polio po glavi i odjeći nepoznatom gustom tekućinom. Rekao je da to potiče gorenje. Zapalio je cigaretu i držao upaljač blizu mene. Zatim mi je u šalici donio sirovo jaje, udario me dlanom po glavi i obrazu te natjerao da jaje popijem. Donio je onda i neke tablete koje sam morao popiti, kao i rakiju. Rekao sam mu da sam astmatičar i plućni bolesnik pa me M. S. nastavio udarati rukom po potiljku i zapovjedio da kleknem pred M. K. Počeo sam plakati pa su mi zaprijetili prskanjem peper sprejom. Pao sam na pod i počeo nekontrolirano kašljati – otkrio je T. B. za Jutarnji list. Dok je ležao na podu kuće, ubrzo se, rekao je T. B. za Jutarnji, pojavio svećenik, koji je nad njim molio te mu davao posljednju pomast.

– Kad ga je svećenik pitao što mi je i je li zvao Hitnu, M. S. mu je kazao da sam mu došao pijan, da sam vidio Isusa na križu i da me obuzeo vrag pa sam se luđački počeo tresti pavši na pod – rekla je žrtva.

Svećenik S. L. rekao je da je u kući na podu vidio zgrčenog muškarca.

– Iz džepa sam izvadio ulje i dao odrješenje i sakrament bolesničkog pomazanja. Mladić se tresao i bio je jako znojan, a M. S. je bio vrlo nervozan i telefonom je zvao Hitnu, koja je vrlo brzo došla – rekao je velečasni.

Dvojac, koji je u istražnom zatvoru, optužen je za razbojništvo i protupravno oduzimanje slobode. Od žrtve su ukrali tri štenca šarplaninca, dva mobitela, novčanik s dokumentima i 360 kuna, kavez za pse i hranu za njih, Ray Ban naočale s etuijem i Garmin navigaciju ukupne vrijednosti oko 25.000 kuna. Napadnutom su vratili pse, ali ne i sve ukradene stvari piše 24Sata.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija