(FOTO) Policijska potjera u Bihaću završila uništenim automobilima

(FOTO) Policijska potjera u Bihaću završila uništenim automobilima


Jučer se u Bihaću, tačnije u mjestu Brekovica, odigrala prava filmska akcija koja je rezultirala hapšenjem osoba osumnjičenih za krađu automobila.

Naime, kako saznajemo, jučer su u Brekovici, policijski službenici Uprave policije USK, rizikujući svoje živote, službenim autombilom prepriječili put vozilu u kojima su se nalazili osumnjičeni za krađu automobila i tako ih spriječili u bijegu.

Vjerovatno se radi o renta car vozilu iz Hrvatske jer na zagrebačkom aerodromu iznajmljivači većinom koriste daruvarske registarske oznake.

Pored materijalne štete na automobilima, nekoliko osoba je i povrijeđeno, a među njima ima i pripadnika policije. Srećom, radi se o lakšim tjelesnim povredama piše GPM.

POGLEDAJ GALERIJU

 

– U popodnevnim satima policija je zaprimila dojavu da je uočeno to vozilo i da se kreće iz pravca Cazina prema Dubravama Brekovicama. Najbliža patrola je krenula tom dionicom puta te je uočila to vozilo. Kretali su se velikom brzinom što je natjeralo službeno vozilo da prepriječe putanju i došlo je do kontakta vozila – rekao je za “Avaz” Beganović.

Toyota Yaris je tom prilikom sletilo s puta.

– Pri samom kontaktu i slijetanju automobila došlo je do povređivanja policijskih službenika, ali i počinioca koji su prevezeni prvo u Dom zdravlja Bihać, a potom u Kantonalnu bolnicu dr. Irfan Ljubijankić na odjel urgentne medicine.

Kod policajaca su konstatirane lakše tjelesne povrede i pušteni su na kućno liječenje. Počinilac P. A. (1990.) iz Cazina je zadržan na daljem liječenju radi utvrđivanja stepena povrede i njega čuvaju policajci – rekao je za portal “Avaza” Beganović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija