Hrvata prevarile cijene: Natrpao kolica sladoledom po cijeni od 1.70 ne znajući da je cijena u eurima

Hrvata prevarile cijene: Natrpao kolica sladoledom po cijeni od 1.70 ne znajući da je cijena u eurima


Jedan kupac u KTC-u ostao je razočaran kada je na blagajni shvatio da sladoled nije na akciji i da ne košta 1,70 kuna, već 1,70 eura. Ovaj je trgovački lanac uveo dvojno iskazivanje cijena, javlja 24sata.

Neki trgovački lanci već su krenuli s dvojnim iskazivanjem cijena nakon što je Hrvatska i službeno prije par dana ušla u eurozonu. No, kako javlja Danica, to je neke kupce malo zbunilo.

Među prvima koji su uveli dvojne cijene je KTC, iako je obavezni rok za to tek početkom septembra 2022. godine.

“Krenula je izmjena cijena i na karticama za cijene u trgovinama te će u zakonskom roku i to biti iskazano. Rok za dvojno isticanje cijena je 5.9. ali se KTC odlučio za dvojno iskazivanje kako bi kupcima omogućio što lakšu prilagodbu na novu valutu“, poručili su iz trgovačkog lanca.

No, njihov potez je zbunio jednog kupca koji je natrpao kolica omiljenim sladoledom misleći da je na akciji. Kada je došao na blagajnu neugodno se iznenadio.

“Ali, to vam je cijena u eurima, ne u kunama“, rekla mu je blagajnica pa je morao sladolede vratiti. Zbunilo ga je što sladoled košta oko 12 kuna, odnosno 1,70 eura, a zbog iskazane cijene u eurima mislio je da su na akciji.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija