Srđan Srdić
I Srđanova logoraška iskaznica smeta: “Bio sam u logoru jer gospodo moja niste se vi skrivali od Batka koji je i nas tražio”

I Srđanova logoraška iskaznica smeta: “Bio sam u logoru jer gospodo moja niste se vi skrivali od Batka koji je i nas tražio”


I Srđanova logoraška iskaznica smeta

Pobjegli smo s noža!!

Srđan Srdić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo i Gradskom vijeću Sarajeva je jedan od najaktivnijih zastupnika na svim sjednicama. Stalno je u narodu i s narodom, što očito mnogima smeta, te su nedavno problematizirali i njegovu iskaznicu kojom dokazuje da je u proteklome ratu bio logoraš.

– Sad ih golica i to što sam izvadio logorašku iskaznicu i što sam javno rekao da smo moja pokojna baka, mama i ja cijelo ratno zbivanje bili u logoru na Grbavici! Da bio sam u logoru jer gospodo moja niste se vi skrivali od Batka koji je i nas tražio (sigurno nas nije tražio što nas je volio) jer je moj otac cijeli rat bio pripadnik Policije R BiH! Pobjegli smo mu sa noža!

Moja je mama ostavljena bez posla uz rečenicu da njen muž puca na Srbe!

Meni nije dozvoljeno da koristim usluge ljekara i zubara jer je moj otac u “Alijinoj policiji”! Mene su kao devetogodišnjaka stalno izvlačili iz škole da me ispituju gdje mi je otac! Nije bilo jednostavno kroz to prolaziti kad imas samo devet godina!

Moju su majku tjerali u radni vod jer joj je suprug na drugoj strani! Nama su stalno češljali stan uz izgovor da smo izdajnici srpskog roda! Moja mama i pokojna baka su nahranili na desetine naših komšija jer smo prvi imali šporet na Grbavici! Moji svjedoci nisu Srbi, moji svjedoci su Bošnjaci koji su bili u istom položaju kao i mi…

Onda se nađe *toka i napiše u medijima odakle meni logoraška! Mrš *toko!, poručio je Srdić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija