Oglasio se bivši direktor iz Banovića: “Trebaju da odgovaraju i oni koji su ne nezakonito uhodili. Snimak je jedna prljava igra i montaža”

Oglasio se bivši direktor iz Banovića: “Trebaju da odgovaraju i oni koji su ne nezakonito uhodili. Snimak je jedna prljava igra i montaža”


Na društvenoj mreži Twitter pojavio se snimak na kojem je, prema tvrdnjama autora objave, prikazan bivši direktor Centra za socijalni rad Banovići Nevzet Tufekčić (PDA), dok obnažen razgovara s jednom korisnicom usluga spomenute ustanove.

(VIDEO) Majke svojim tijelima plaćale socijalnu pomoć u Banovićima: Šta kaže Nevzet Tufekčić na video snimak u kojem je potpuno gol?

Na Twitteru je samo dio dužeg snimka od 40-ak minuta, koji već godinu i po kruži Banovićima. Upućeni nam kažu da je na snimku zaista Tufekčić, a da se sve dešava u službenima prostorijama, tačnije arhivi Centra za socijalni rad Banovići, čiji je Tufekčić još zaposlenik.

“Treba da se stide i odgovaraju oni koji su kršili osnovna ljudska prava i nezakonito me pratili, uhodili, montirali i diraju u moju privatnost i sakrivaju se iza Facebook stranice.

Svi znaju da je u pozadini politička igra i osveta što sam tužio Ustanovu za nezakonitu smjenu, a ukoliko se dokaže inkriminisano djelo ja ne bježim od odgovornosti. Ali trebaju da odgovaraju i oni koji su ne nezakonito uhodili, bez sudskog naloga pretpostavljam. Snimak je jedna prljava igra i montaža. ” – izjavio je Nevzet Tufekčić.

Od 2007.godine u CSR Banovići sam bio jedini i stručni i nestručni radnik sa VSS i radio sve poslove u Centru što sad radi 10 ljudi. Pa sam kad sam postao v.d.direktora, ustanovu sam vodio sa 3.pripravnice. Pa nisam imao tokom mandata adekvatnu valorizaciju Ustanove ni finansijski ni kadrovski. Tokom mandata sam uvijek radio sa kadrovskim deficitom od 5 ljudi. Isto poslovođa smjene kad mu fali pet ljudi i radio sam. I CSR Banovići je izvršavo i obsluživo građane. Smijenjen sam kad je Ustanova kadrovski, prostorno i tehnički najbolje stajala sa suficitom od preko 5.000.KM a na računu sam ostavio preko 13.000,00.KM i šta su moji nasljednici s time uradili?

Prljavi veš ničiji ne biram pa ni svoj! – izjavio je Tufekčić za Crnu-Hroniku.

Tufekčić je s pozicije direktora smijenjen jer mu nije usvojen izvještaj o radu, ali i zbog toga što ima optužnicu za zloupotrebu položaja. Taj postupak je u toku pred Općinskim sudom u Banovićima.

U optužnici se navodi da je Tufekčić sebi nezakonito povećao plaću te da je mjesečno primao 140 KM više nego što mu po zakonu pripada.

Nezakonito povećanje plaće nije jedino što je istraživano kada je Tufekčić u pitanju. Federalna uprava policije, saznaje Faktor, u oktobru prošle godine tražila je podatke o dodjelama jednokratne pomoći, kako u novcu tako i u robi, za vrijeme kada je Tufekčić bio direktor. Spomenuta optužnica za sada je jedina, ali kako saznajemo u Tužilaštvu Tuzlanskog kantona, krivičnih prijava u vezi s Centrom za socijalni rad u Banovićima je puno više.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija