Vozač imao neugodno iskustvo sa policijskim službenicima MUP-a TK: “Da bi opravdali svoj postupak isti mi pišu kaznu za …!”

Vozač imao neugodno iskustvo sa policijskim službenicima MUP-a TK: “Da bi opravdali svoj postupak isti mi pišu kaznu za …!”


Redakciji portala Crna-Hronika javio se vozač koji je imao neugodno iskustvo na magistralnom putu M18 – Tuzla Sarajevo na kojoj je dobio novčanu kaznu od 50 KM.

Želim da s vama podijelim neugodno iskustvo sa službenicima PU Živinice koje se desilo dana 16.08.u 00:20 sati poslije pružnog prelaza na M18 u pravcu Sarajeva kod skretanja za Suhu.

Vozio sam normalno oko 60 km/h, nailazim na policijskog službenika koji stoji na desnom rubu kolovozne trake sa rukama za pojasom, preko puta stoji službeno vozilo i drugi službenik sa lampom i ruci koji svijetli u mom pravcu (nema kružnih pokreta niti dizanja i spuštanja lampe)prolazim normalno jer ne vidim znakove ustavljanja!

Prije raskrsnice za Dubrave sustiže me isto to službeno auto i pali rotaciju, stajem na lijevu stranu pred Dezen salon. Dolazi mi policijski službenik, traži dokumenta i konfrontira me sa optužbom da nisam stao?

Posle moje tvrdnje da nisam vidio jasne znakove ustavljanja i da nisam niti brzo vozio niti sam pod dejstvom alkohola i nudim da radim alkotestiranje što isti odbija!

Diskutujemo tu par minuta i uvidjevši da nisu u pravu, a da bi opravdali svoj postupak isti mi pišu kaznu za neupaljeno svjetlo, 20 minuta iza ponoći iako auto ima automatsko paljenje svjetala čak i po danu!!

Žalosno..


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija