Dolazi nam nevrijeme; FHMZ poslao važno upozorenje bh. građanima: Budite spremni na jaku oluju

Dolazi nam nevrijeme; FHMZ poslao važno upozorenje bh. građanima: Budite spremni na jaku oluju


Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) izdao je za danas narandžasto upozorenje zbog očekivanih lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom u posijepodnevnim i večernjim satima širom Bosne i Hercegovine.

Iz Zavoda napominju da će biti obilnijih pljuskova s jakom grmljavinom, javlja Fena.

– Budite spremni na jaku oluju sa grmljavinom i zaštitite sebe od udara groma. Može doći do oštečenja imovine i drveća. Bujični potoci, udari vjetra i grad su mogući, navode iz FHMZ-a.

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu pretežno oblačno, povremeno sa pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 17°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 27°C.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija