Drama u Brčkom: SDP će prije podržati Izetbegovića nego “svog” Bećirovića?

Drama u Brčkom: SDP će prije podržati Izetbegovića nego “svog” Bećirovića?


S obzirom na okolnosti veoma je upitno hoće li brčanski SDP na Opštim izborima dati podršku Denisu Bećiroviću. Čak što više vrlo vjerovatnije da bi brčanski SDP podršku mogao dati upravo Bakiru Izetbegoviću iz više razloga kako trenutno stvari stoje.

Pokušat ćemo u ovoj analizi nabrojati neke od razloga zbog kojih bi se SDP-u u Brčko distriktu BiH više isplatilo dati podršku Izetbegoviću.

Nakon Opštih izbora godine 2020, brčanski SDP nakon predizbornih obećanja i kampanje koju je pred biračima na predizbornim skupovima usmjeravala koplja upravo protiv SDA. SDP je čak u Brčkom za vrijeme predizborne kampanje bio u koaliciji sa “Naša Stranka” u Brčkom no nakon katastrofalnog rezultata sa samo jednim kandidatom u skupštini, brčanski SDP je naglo ušao u vlast ruku pod ruku s brčanskom SDA piše Times.

Potpisivanje sporazuma o zajedničkom djelovanju u formiranju skupštinske većine u Skupštini Brčko distrikta BiH

Fotografija potpisanog Sporazuma

Bio je to potez koji je mnoge birače iznenadio ali i razočarao jer u kampanjama je sve izgledalo tako drugačije birači su se na kraju osjećali prevareno od strane Predsjednika brčanskog SDP-a Esada Atića i njegovog užeg rukovodstva.

No na kraju se ispostavilo da ustvari birački,simpatizeri kao i članovi brčanskog SDP-a uopšte nisu važni. Jer bez ikakvog znanja članova SDP-a BiH Predsjednik stranke Esad Atić kao nagradu od SDA dobio je funkciju savjetnika Gradonačelnika Brčko distrikta BiH odnosno savjetnika koji je ustvari Predsjednik brčanske SDA odnosno Esed Kadrić.

Odluka kojom se ESDA ADTIĆ imenuje za Savjetnika Gradonačelnika Brčko distrikta BiH

Iz nekog drugog ugla izgledalo bi kao velika ljubav i snažna suradnja SDP-a sa SDA. No na ovako sulude političko samoubilačke poteze za SDP u tom vremenu oglasio se i tadašnji član glavnog odbora SDP-a BiH gospodin Saša Magazinović koji je na svom oficijalnom twiter nalogu objavi tweet kojim osuđuje ovakav potez predsjednika brčanskog SDP-a Esada Atića koji je prema Magazinoviću postupio bez konsultacija s centralom stranke SDP u Sarajevu.

Nakon što je ova vijest o reakciji Magazinovića privukla pažnju građana i medija, oglasio se i Predsjednik SDP-a u Brčkom Esad Atić. Ono što je vrlo interesantno je da se Atić oglasio preko portala “FAKTOR” koji prema pisanju BH medija važi za jedan od satelita Stranke demokratske akcije SDA.

“Drugovi iz Sarajeva, ne znam šta vam smeta, dvije godine niste došli u Brčko” izjavio je Esad Atić, predsjednik SDP-a u Brčkom na kritike iz vodstva stranke.

 

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija