Dučić tvrdi da ima snimak na kojem se govori o cijeni SDP-ove podrške Hasanu Tanoviću

Dučić tvrdi da ima snimak na kojem se govori o cijeni SDP-ove podrške Hasanu Tanoviću


Arslan Dučić, vijećnik u Općinskom vijeću Novo Sarajevo, koji je nedavno izbačen iz SDP-a BiH, najavio je večeras na društvernim mrežama kako posjeduje snimak na kojem, kako tvrdi, predsjednik Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo Samir Suljević govori o tome koja je cijena da općinski načelnik Hasan Tanović bude podržan od njega i njegovih struktura.

On je objavio snimak rasprave sa Tanovićem, uz opis: “Evo zašto ja sve snimam i bilježim, jer nikad ne znam kada će mi šta zatrebati”.

– Od sada onaj ko podržava Hasana Tanovića ne mora mene više podržavati. Ja bih da budem na strani rada i poštenja! On je na drugoj strani, odgovorno tvrdim – napisao je, između ostalog, Dučić.

Hasan Tanović postao novi član SDP-a

Potom je najavio kako će “sutra objaviti video u kojem predsjednik Općinske organizacije SDP Novo Sarajevo Samir Suljević govori o tome kakva je cijena da načelnik Hasan Tanović bude podržan od njega i njegovih struktura”.

– Siguran sam da ćemo više informacija o tome čuti i dobiti od ljudi koji su na strani pravde u narednim sedmicama. Indikativno, ovo je bio moj zadnji susret sa našim načelnikom u kojem me je nazvao bezobraznikom, lažovom i licemjerom koji kupi političke poene na račun građana.

Usput, danas sam pročitao da je načelnik naše Općina Novo Sarajevo Hasan Tanović odlučio da se u mandatu pridruži SDP BiH, a poslije što je više puta javno izjavio da se neće ponašati kao preletač i robovati partijama. Iskreno se nisam iznenadio. To je upravo lice o kojem govorim mjesecima i za koje garantiram da je ubjedljivo najveća politička prevara od 2020. godine do danas – napisao je, između ostalog, Dučić.

Dučić je, podsjetimo, iz SDP-a izbačen nakon što je na svom Facebooku objavio dokumentaciju koja se tiče iznajmljivanja električnog automobila za potrebe Općine Novo Sarajevo za vrtoglavu cijenu od 90.000 KM.

Isti automobil, Općina, odnosno njen načelnik Hasan Tanović, mogao je za isti iznos novca kupiti i da vozilo ostane u vlasništvu Općine, ali se Tanović iz njemu poznatih razloga ipak odlučio za operativni lizing.

Iz SDP-a danas su saopćili da je od danas Hasan Tanović njihov novi član.

Tanović je ranije bio član Demokratske fronte, a ovu stranku je napustio u augustu 2020. godine.

Na prošlim lokalnim izborima koji su održani 2020. godine Tanović je bio zajednički kandidat stranaka tadašnje “Četvorke” u kojoj su participirali Narod i pravda, SDP, Naša stranka i NES. piše Faktor.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija