Kriminalcima i “prljavom” policajcu 26 godina iza rešetaka

Kriminalcima i “prljavom” policajcu 26 godina iza rešetaka


Četvoro dilera dvije godine je prodavalo kokain, a krim-inspektor im je odavao podatke iz istrage

Kantonalni sud u Širokom Brijegu izrekao je​ osuđujuću prvostepenu i nepravomoćnu presudu od 26 godina zatvora Tadiji Ivanoviću, Andrei Majstorović, Ivanu Kolobariću i Ivanu Artukoviću zbog trgovine drogom, te policajcu Tomislavu Primorcu jer je počinio krivično djelo odavanje službene tajne.

Sud je Ivanovića osudio na devet godina i 10 mjeseci, Majstorovićevu na pet godina, Kolobarića na četiri godine i dva mjeseca, Artukovića na tri godine i 10 mjeseci, a Primorca na tri godine i dva mjeseca zatvora.

Podsjećamo da su se Ivanović, Majstorovićeva, Kolobarić i Artuković teretili za organizovani kriminal visokog nivoa, na način da su od 2016. pa do 26. aprila 2018. zajedno sa sada preminulim Ž. M. bili pripadnici grupe ljudi organizovane u cilju prodaje droge. Oni su kupovali, držali, prodavali i posredovali u prodaji droge kokain, koju su prodavali na širem području Zapadnohercegovačkog kantona.

Primorac se teretio da je kao policijski službenik zaposlen u PU Ljubuški, kao kriminalistički istražitelj u OKP PU Ljubuški, tada osumnjičenim osobama davao informacije o istražnim radnjama koje su protiv njih kao osumnjičenika provodili policijski djelatnici MUP-a ZHK-a, Sektora kriminalističke policije i pripadnici SIPA Sarajevo te da se sa jednim od osumnjičenika neposredno sastajao i pribavljao im podatke koji su službena tajna.

Tužilac Mladen Hrstić izjavio je za Oslobođenje da će nakon prijema prvostepene presude Tužilaštvo odlučiti da li će izjaviti žalbu na sankciju Vrhovnom sudu FBiH piše Oslobođenje.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija