Podsjeća li vas kampanja Adisa Arapovića na reklamu proizvoda za čišćenje?

Podsjeća li vas kampanja Adisa Arapovića na reklamu proizvoda za čišćenje?


“Koalicija Država” se ove godine nije proslavila kvalitetom političkog marketinga, a ideja kandidata za Parlament FBiH Adisa Arapovića ne pomaže pozitivnoj slici. Na društvenim mrežama je ismijana njegova poruku o teškom životu, a i sam vizual vrlo je indikativan.

Naime, Arapović u bijeloj košulji s prekrštenim rukama poručuje “Očistimo zemlju” što neodoljivo podsjeća na poznato lice marketinške kampanje proizvoda za čišćenje “Mr. Cleana”. Sličnost se, osim u položaju tijela i bijeloj košulji, ogleda i u sloganu, koji u svom nazivu ima upravo “čišćenje”.

No, ljude je na društvenim mrežama šokiralo i ono što je Arapović napisao.

“Ja sam Adis. Otac dvoje djece. Djevojčica i dječak. Dvije godine razlike. Pubertet. TikTok. Dva smo svijeta. Samo daj. Dajem koliko može. Ujedno i suprug. Žena bolja od mene. U svemu. I drago mi. Zajebano. Ali ti si glava porodice. Namiri djecu. Namiri ženu. Pa sam brat. Stariji. I sin. Jedini. Trči materi. Prati sestru. I dajdža si. Ispoštuj. Tetak si. Ispoštuj. Raja. Moramo pravit stranku. Zeleni. Nemoš stić. Stigo. Neš se prijavit. Prijavio. Nema ljudi. Ima. Nemaš para. Nemam. I evo. Kandidat. I još četeres. Zelenih. I još dvjesta. Države. Mladost. Obraz. Naprijed. Ako vam je dobro. Onda ništa. Hoćeš drugačije. Izvoli”, napisao je Arapović u svojoj objavi.

Ako ignorišemo činjenicu da ni u jednom jeziku ovoliko interpukcijskih znakova nema nikakvog smisla niti su ikada u ovom obimu bile dio lijepog umjetničkog izričaja, i dalje ostaje nejasno ono najvažnije – kakvu je političku poruku Arapović htio poslati?!

Isto su primijetili i korisnici društvenih mreža, koji su ga ismijali jer se u objavi žali na svoj život te zbog samog stila pisanja.

“Pismena zadaća na temu ‘teško je’. 3. razred osnovne škole”, jedan je od komentara.

Dragan Bursać poručio je: “Čovjek bio na budžetu četiri godine i ne može preživjeti. A pa dobro, po budžet onda. To je primarno”.

Osim Adisa, ismijan je u velikoj mjeri i Mirsad Hadžikadić zbog slogana “Vjeruj” koji umnogome asocira na religijsku poruku, a ne političku te se ljudi šale da će mu biti potrebno vjerovanje u čudo kada je riječ o izbornom rezultatu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija