Foto: Arhiv/Ilustracija (Fotografija ne opisuje događaj iz teksta)
Policija u BiH zaustavila autobus sa skoro 50 migranata

Policija u BiH zaustavila autobus sa skoro 50 migranata


Pripadnici Jedinice granične policije BiH Gradiška, 3. septembra ove godine, spriječili su krijumčarenje 48 osoba afroazijskog porijekla u graničnom pojasu na području Bosanske Gradiške.

Kako navode iz Granične policije BiH, krijumčarenje je spriječeno u mjestu Gašnica prilikom granične kontrole autobusa, bh. nacionalnih oznaka.

Tom prilikom službenici ove jedinice su utvrdili da su svi putnici strani državljani bez identifikacionih dokumenata, a u Upitnicima za migrante izjavili su da dolaze iz Afganistana (21) Pakistana (8) i Bangladeša (19).

Vozilom je upravljao A.H. (1965.), državljanin Bosne i Hercegovine koji je, prema nalogu dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, ispitan u svojstvu osumnjičenog i protiv njega će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba“.

Nakon kriminalističke obrade i saslušanja svjedoka, strani državljani su, uz prijedlog za protjerivanje sa teritorije BiH, predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija