Elmedin Konaković poručio: Krajini potreban auto-put

Elmedin Konaković poručio: Krajini potreban auto-put


Strateški interes BiH je povezivanje Krajine, Sarajeva i Tuzle kvalitetnim auto-putem, poručio je predsjednik stranke Narod i pravda, Elmedin Konaković.

Centralni skup Naroda i pravde za područje Unsko-sanskog kantona održan je u Cazinu. Prisutnima su se obratili kandidati za sve nivoe vlasti iz ovog kantona.

Predsjednik stranke je kazao da je Narod i pravda svoje principe možda najviše i pokazala u Krajini.

“Ovdje smo dali priliku i ljudima iz drugih stranaka, i onima koji su bili politički aktivni, i mladima, ali nismo odustajali od ovih principa. Bili smo dio parlamentarne većine ovdje, bili bismo i danas da smo pristali da pojedini zastupnici i zastupnice imaju svoje privatne ministre. To bi nam garantovalo nekoliko direktorskih mjesta, zapošljivanje za naše ljude, ali mi smo protiv toga ustali, mi se protiv toga borimo jer je to BiH dovelo na rub demografskog sloma i ekonomske propasti”, kazao je Konaković.

Govoreći o strateškom povezivanju Krajine s ostatkom Bosne i Hercegovine, Konaković je kazao da je vizija Naroda i Pravde auto-put od Izačića do Goražda i dalje za Sandžak.

“U tom kontekstu, za BiH strateški interes ne može biti auto-put Sarajevo – Beograd, koji zaobilazi i Goražde i Sandžak, a ne rješava ni pitanje povezivanja Krajine s ostatkom BiH. Takođe, za BiH je strateški važno povezivanje Brčkog, Tuzle i Sarajeva pored Mostara i juga koji se povezuju koridorom 5c, naša je vizija”, kazao je Konaković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija