Iz zološkog vrta u Ajdinovićima pobjegao vuk: Pronašli su ga ustrijeljenog tek nakon par dana

Iz zološkog vrta u Ajdinovićima pobjegao vuk: Pronašli su ga ustrijeljenog tek nakon par dana


Redakciji portala Crna-Hronika poslali ste informacija koja se desila u augustu mjesecu na lokalitetu Sportsko–rekreativnog centra Ajdinovići.

“Već nekoliko sedmica u SRCA Ajdinovići traje bezuspješna potraga za odbjeglim vukom iz njihovog ZOO vrta, koji se slobodno šeta po Centru, prolazi pored hotela, dječijeg parka i noću im ubija životinje (koze, ovce i srne). Dok sve to traje gosti i dalje pristižu sigurni u bezbjednost sebe i svojih najmiliji, izlaze u noćne šetnje, puštaju djecu da se igraju vani.

Za one prolaznike koji ga vide postoji stara dobra metoda podmićivanja i priče kako je miroljubiv jer je dugo bio u Zoo vrtu. Tako je miroljubivi vuk Centra šetajući se po okolnim šumama našao i društvo koje također obilazi Centar, ali se sve to krije dok noću lovci nastoje da likvidiraju zvijeri kako priča ne bi dospjela u javnost.. ” – dio je poruke koju je poslao čitatelj portala Crna-Hronika.

Direktorica SRC Ajdinovići uvjetno kažnjena zbog trovanja 22 djece

Da napomenemo Centar je prije par godina bio zatvoren zbog navodnog trovanja hranom, a tadašnja direktorica je dospjela i na sud. Ista osoba i dalje obnaša jednu od viših funkcija u Centru i “prodaje maglu” gostima pri prijemima. Da li je trovanje zaista bilo tada, ne znamo. Moglo bi se mnogo toga reći o njima od higijenske kvalitete bazena, sigurnosti pri korištenju dodatnih aktivnosti (neadekvatne, dotrajale opreme), vode za piće koja navodno zadovoljava kriterije, a sve je daleko od prave istine. ” – poslao je anonimni čitatelj u drugom dijelu poruke.

Kontaktirali smo nadležne iz kompanije Ajdinovići koji su nam kratko odgovorili.

“Koncem prošloga mjeseca desila se situacija da je jedan od naših vukova pobjegao iz kaveza prilikom redovnog održavanja istog. Radi se o divljoj životinji koja nije navikla na život u divljini jer je odrasla u zatvorenom staništu, te se vrlo brzo sama vratila u prostor koji je namjenski pripremljen i kod kojeg su organizovane dežure naših djelatnika. Poslije povratka, životinja je preminula te je veterinarski nalaz pokazao da je ustrijeljena, pretpostavljamo u toku boravka izvan prostora centra.”


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija