Vlada želi uložiti 79.000 KM u Facebook, Instagram i TikTok kako bi KJKP RAD izgledao kao da nešto i radi

Vlada želi uložiti 79.000 KM u Facebook, Instagram i TikTok kako bi KJKP RAD izgledao kao da nešto i radi


Predsjedavajući Gradskog vijeća Sarajevo pokrenuo je inicijativu da nadležni organi Kantona Sarajevo i preduzeća Rad provedu kampanju- Mi smo Sarajevo, Mi smo Rad.

Za ove svrhe treba više od 79 hiljada maraka javnog novca.

Rad ih nema, pa mole ministre i načelnike da sufinansiraju ovaj, kako su ga nazvali, jedinstveni projekat.

Možda je građanstvo, umjesto da smeće odlaže tamo gdje je propisano da se odlaže, trebalo to smeće lagerovati u vlastitim domovima.

Tako bi imidž javnog preduzeća „Rad“ ostao netaknut, ne bi trebao ni novac za realizaciju projekta „Mi smo Sarajevo, mi smo Rad“. Jer prema logici stvari, iz preduzeća Rad ili Gradskog vijeća „nije sve što oči vide“. Ovo nije zato što se smeće nije odvozilo ili što je odvoz kasnio i po sedam dana, nego, bit će, što građanstvo ne zna dovoljno o higijeni i javnoj čistoći.

Zato građane treba edukovati za više od 79.000 maraka i to putem društvenih mreža i različitih platformi. Kako to stoji u inicijativi, najveći izazov jeste ono s čime se preduzeće susreće u vrijeme zimskog perioda, jer građani nisu upoznati s određenim činjenicama.

Sve bi se radilo u fazama. Redizajnirala bi se web-stranica Rada, napravila bi se aplikacija za djecu, zvala bi se RAD Kids, a sveobuhvatni sistem prepoznavanja svoju kulminaciju doživio bi putem kreativnih rješenja na Facebooku, Instragram reelsima, storijima, živim uključenjima, TikToku. Analizirali pa rekli da će tako do publike.

U prijevodu, iako odvoz smeća često kasni, pa se nagomila i širi nesnosan smrad, treba edukovati građane o čistoći. Bit će da su aljkavi i da malo znaju o higijeni.

A evo vam i cijene.

Bilbordi, leci, vodiči, dizajn reklamnog materijala, volonteri – sve bi to koštalo 34.300 maraka, scenograf, kostimograf, režije, montaže, oprema za snimanje reklama, rasvjeta lokacija koštali bi dodatnih 16.000 maraka. Materijal za kampanju, programiranje, targetiranje, provizija dodatnih 19.000 maraka piše Hayat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija