Tokom vikenda besplatan trolejbusi prevoz u Sarajevu

Tokom vikenda besplatan trolejbusi prevoz u Sarajevu


Pored niza aktivnosti koje Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo provodi sa partnerima u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti, u naredna dva dana vikenda svim putnicima je omogućen besplatan prijevoz trolejbusima.

Evropska sedmica mobilnosti se obilježava širom svijeta od 16. do 22. septembra 2022. godine. Ova evropska inicijativa potiče gradove na uvođenje i promociju održivih prijevoznih sredstava, te poziva građane kako bi koristili alternativna prijevozna sredstva.

“Uporedo sa aktivnostima u okviru Evropske sedmice mobilnosti, Ministarstvo saobraćaja KS kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta i razvoja javnog prijevoza. Nabavljaju se nova vozila, unapređuje infrastruktura, a sve kako bi se omogućio javni prijevoz koji će poboljšati standard života i utjecati na poboljšanje urbane mobilnosti u Kantonu”, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija