Čampara poručio Dodiku: Budućnost ti je ćelija zatvora!

Čampara poručio Dodiku: Budućnost ti je ćelija zatvora!


Član Predsjedništva Naroda i pravde (NiP) Aljoša Čampara komentirao je izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika u kojima je rekao da RS “sa muslimanima” ne može imati zajedničke škole i udžbenike.

Čampara je Dodiku poručio da njegova politika možda pije vode u Laktašima, ali sigurno nailazi na gađenje svakog pojedinca koji se identifikuje s civiliziranim svijetom.
“Ti si Milorade fašista. Od čovjeka koji pravda agresiju na svoju zemlju (jer moram te podsjetiti da je Sarajevo i tvoj glavni grad) ne očekuje se da osudi agresiju Rusije na Ukrajinu. Ti si političko i moralno dno. Ti si trenutno najveći usud srpskog naroda u BiH. Nije prirodna tvoja težnja ka Srbiji, kako tvrdiš. Tvoja budućnost je ćelija zatvora države Bosne i Hercegovine”, poručio je Čampara.

Dodao je da je Dodiku tu mjesto i tu pripada, zbog kriminala, korupcije, sijanja mržnje i razdora i direktnih napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine.
“Nisi ti taj koji će odrediti mogu li Bošnjaci, ili kako ih ti nazivaš ‘muslimani’, imati zajedničke škole i udžbenike sa bosanskim Srbima. Mogu, hoće, moraju i imat će, upamti to. Shvataš li da si dio prošlosti? Shvataš li da od tvog ludila najmanju korist ima srpsko stanovništvo u BiH? Okreni se oko sebe i pogledaj istini u oči, a tvoja istina je u Vojkovićima”, dodao je Čampara.

Podsjećamo, Dodik je u intervjuu za rusku agenciju Tas iznio niz skandaloznih teza. On je opravdavao rusku invaziju na Ukrajinu, te je poredio situaciju u Ukrajini i BiH.

Također je iznio sramotan, rasistički stav da RS “sa muslimanima” ne može imati zajedničke škole i udžbenike.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija