Bećirović: BiH je kuća svih nas

Bećirović: BiH je kuća svih nas


Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je učestvovao na skupu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Gornjem Vakufu.

– U zadnje vrijeme svjedočimo čestim posjetama, „ekskurzijama“ u Bosnu i Hercegovinu dužnosnika susjednih zemalja. U našoj zemlji i u našim životima ponovo pokušavaju posijati smutnju i nemir.

Poručujem im da se ostave uzaludnog posla, da prestanu nametati svoje interese preko leđa naših ljudi i naše države. Bosna i Hercegovina je kuća svih nas, ona nema alternativu, niti postoje rezervne domovine za Bosance i Hercegovce – rekao je Bećirović.

Poštovati domaćina
Kazao je kako su dužnosnici susjednih zemalja dobrodošli u Bosni i Hercegovinu ako će poštovati nas kao domaćina i držati se „kućnog reda“.

– Međutim, svi oni koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu da nama drže lekciju iz naše prošlosti, da nama tumače šta je to Bosna i Hercegovina, trebaju shvatiti da mi pamtimo i znamo svoju prošlost. Mi pamtimo i znamo šta su istine koje su potvrđene presudama Međunarodog suda u Hagu – naglasio je Bećirović.

Zablude i nemir
Našu državu su odbranili njeni najbolji sinovi, dodao je, ne zahvaljujući tuđim vojskama, nego su je odbranili od te vojske.

– Sada, kada gradimo našu domovinu u miru, ponovo nam nude svoje zablude i nemir. Kada budem izabran za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, insistiraću na poštivanju suvereniteta Bosne i Hercegovine, što sam činio i sve ovo vrijeme u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Kao što to nisam činio ni prije, neću odšutjeti ni jedan nasrtaj na cjelovitost i suverenitet Bosne i Hercegovine i učinit ću sve da institucionalno odgovorimo na takve pokušaje – zaključio je Bećirović.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija