Tužilaštvo BiH: Sumnjičimo ih za organizovani kriminal i promet velikih količina opojnih droga

Tužilaštvo BiH: Sumnjičimo ih za organizovani kriminal i promet velikih količina opojnih droga


Iz Tužilaštva BiH saopćeno je da tužitelji Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordiniraju i vode aktivnosti policijskih službenika MUP-a KS u posljednjoj akciji usmjerenoj protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal.

Aktivnosti su usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna kaznena djela povezana sa zlouupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih skupina.

Akcija MUP-a KS: Pao šef sarajevskog podzemlja!

“Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga, a zbog koruptivnog postupanja lišen je slobode i dugogodišnji djelatnik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH”, navodi se u saopćenju.

Uporedo sa hapšenjima vrše se pretresi na više lokacija.

U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna suradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

“Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužitelju, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužiteljstva BiH i partnerskih policijskih agencija”, navodi se.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija