“Znao je da ga neko traži, bio je depresivan zbog smrti najboljeg druga”

“Znao je da ga neko traži, bio je depresivan zbog smrti najboljeg druga”


– Tog dana smo gledali snimak dženaze Mehmeda Ramića. Kad je majci rečeno za Keninovu smrt, uslijedio je šok, kazao je brat ubijenog Kenina

U nastavku suđenja Seadu Adiloviću, Vedadu Višnjiću i Asmiru Murtoviću, optuženima za ubistvo Kenina Lukača u januaru ove godine u sarajevskom naselju Pofalići, jučer su u Kantonalnom sudu u Sarajevu saslušana dva svjedoka optužbe – Eman Lukač, brat ubijenog Kenina i Kenan Balbozan.

Eman Lukač ispričao je da je nakon ubistva Mehmeda Ramića njegov brat smršao i bio depresivan, jer mu je ubijeni bio najbolji drug. Dodao je da je sedam dana prije nego što će biti ubijen Kenin rekao da zna da ga neko traži, te da ga mogu naći ako žele, jer znaju gdje je. Ispričao je da je tog 20. januara 2022. godine Kenin Lukač otišao da odnese doznake njihove majke u njenu firmu. Svjedok je ispričao da je ostao s bolesnom majkom u kući i da je ubrzo neko nazvao i majci rekao da joj je ubijen sin Kenin.

”Tog dana smo gledali snimak dženaze Mehmeda Ramića. Kad je majci rečeno za Keninovu smrt, uslijedio je šok”, ispričao je Eman Lukač.

Drugi svjedok je ispričao da je susreo Kenina Lukača na dan njegovog ubistva. Kad ga je vidio, Lukač mu je rekao da je neraspoložen jer se posvađao s “onima”, misleći na optužene piše Oslobođenje

Kada se Balbozan nešto kasnije vratio kući s posla, saznao je da je Lukač ubijen, jer je u Ulici Ruđera Boškovića zatekao policiju kako obavlja uviđaj. Nastavak suđenja je 24. oktobra. D. P.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija