Hadžikadić nakon TV debate: Jedini sam koji nije vrijeđao i koji nije bježao sa debata

Hadžikadić nakon TV debate: Jedini sam koji nije vrijeđao i koji nije bježao sa debata


Kandidat Koalicije Država za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić, oglasio se na svom Facebook profilu nakon sinoćnje TV debate.

Mirsad Hadžikadić: I pozicija i opozicija su nas doveli u ovo stanje, birajte dobro, a ne manje od dva zla

On je savjetovao građanje da ne dozvole da ih neko tjera da glasaju za tlo.

“Održana je posljednja od 5 debata kandidata za člana Predsjedništva BiH, od kojih su četiri bile televizijske emisije i jedna radijska.

Jedini sam kandidat koji se pojavio ili je potvrdio učešće na svim debatama. Jedini sam koji nije pobjegao ni sa jedne, koji nije vrijeđao i koji je poštovao vrijeme dato od strane voditelja.

To se moglo vidjeti i večeras. U atmosferi u kojoj se jedan kandidat ne pojavi, a drugi vrijeme koristi za niske i jeftine laži na račun ličnosti prisutnog sagovornika, jako je teško da do izražaja dođu teme od značaja za opstanak, razvoj i prosperitet države. Teško je dobiti vrijeme da se govori o suštini svakog problema, koji ima iste uzroke, duboko ukorijenjene u našem društvu.

Dok je Hadžikadić imao završnu riječ, nepristojni Bećirović mu dobacivao: “Ne dajte da njegovih 5 % odluči u korist Izetbegovića”

Nama je važno svojim primjerom pokazati da politika može biti drugačija, da su mogući dijalog, poštenje i demokratija. Vjerujem da su ove debate pokazale da postoji drugačiji način razmišljanja i ponašanja.

Najvažnije mi je što smo pokazali odgovornost prema građanima, medijima i državi. U toj odgovornosti je osnov promjene. Ko nije odgovoran prema građanima i javnosti, ne može biti lider i voditi državu ka boljoj budućnosti.

Dragi građani, ne dozvolite da vas natjeraju da glasate za manje ili veće zlo.

Birajte dobro, napisao je Hadžikadić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija