Benjamina Karić: Nismo dali dozvolu za džinovski led ekran, neko je pobacao i žardinjere sa cvijećem

Benjamina Karić: Nismo dali dozvolu za džinovski led ekran, neko je pobacao i žardinjere sa cvijećem


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ponovo se oglasila povodom nelegalnog led ekrana kojeg je banjalučka firma “Karpas ambalaža” postavila jučer na mostu Suade i Olge.

Ona je ponovila kako im Grad Sarajevo nije dalo saglasnost, mada su se jučer u mediji pojavili dokumenti koji je demantuju.

Gradonačelnica Sarajeva svjesno laže javnost? Grad Sarajevo ipak dao dozvolu za sporni LED ekran

“Nakon što je juče na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski led ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem.

Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane led ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i gradjevinske dozvole i uklanjanje istoga.

Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. Led ekran je uklonjen a žardinjere će biti vraćene”, napisala je Karić.

Uklonjen sporni LED ekran

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija