Saudin Sivro: Glasati za Hota Muminović (NiP) ? Nipošto!

Saudin Sivro: Glasati za Hota Muminović (NiP) ? Nipošto!


Saudin Sivro: Glasati za Hota Muminović? Nipošto!

Moral nije fluidna kategorija

U sarajevskim školama se ne zna ko pije, a ko plaća. Pedagoški standardi, nastavni planovi, pravila i zakoni se tumače kako ko stigne, zna, kako je ko upratio ili nije upratio. Pritisak na nastavnike da realizuju nemoguće, ono što nisu spremni i ne znaju je kontinuiran. Tokom mandata ministrice Naide Hota Muminović otvorena je škola na Šipu u kojoj je do sada inspekcija imala posla više nego u svim drugim školama zajedno. Realizovana je eksterna matura na kraju prošle školske godine iako su dječiji psiholozi, pedagozi, nastavnici apelovali da se to ne čini piše Crna-Hronika.

I taman kada se desila aktivnost koja je trebala biti za pohvaliti desio se opet “propust”. Udžbenici za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole su nabavljeni napamet, onako, samo da se nabave. Niko iz Ministarstva za odgoj i obrazovanje nije konsultovao struku, nastavnike, one koji rade sa djecom.

– Pored neupotrebljivog udžbenika za Njemački jezik za 5. razred osnovne škole o čemu su prosvjetni radnici i javnost upoznati, a nastavnici njemačkog jezika osjetili i osjećaju na svojoj koži, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS-a je kupilo duple gramatike za Bosanski jezik i književnost, hrvatski jezik i književnost, srpski jezik i književnost za 5., 7. i 8. razred osnovne škole!

Očigledno je da ministricini “stručnjaci” u Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS i ministrica kojoj je moral fluidna kategorija i čija je reforma šuplja kao švajcarski sir, nisu znali da je jedan izdavač gramatiku nazvao Naš jezik a drugi Bosanski jezik, poručili su iz Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja KS-a.

Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja KS-a još dodaje da glasati za Naidu Hota-Muminović za Skupštinu Kantona Sarajevo neće ni pod razno. Nipošto!

– 23.9.2022. godine je napisala da v.d. direktor osnovne škole u KS ne mora ispunjavati uslove za direktora! Direktor i pomoćnik direktora moraju ispunjavati uslove a v.d. direktor ne mora? Pravna analogija? Logika? To je dodatno uništavanje obrazovanja u Kantonu Sarajevo … Ni logike ni zemlje ni ljudi ni države sa ovakvim Informacijama.

Moral nije fluidna kategorija!, poručio je Sivro.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija