Šta se dešava u Zvorniku: Opozicione stranke odlučile da povuku posmatrače sa biračkih mjesta u seoskom području

Šta se dešava u Zvorniku: Opozicione stranke odlučile da povuku posmatrače sa biračkih mjesta u seoskom području


Velike zloupotrebe, prijetnje, zastrašivanja i pritisci na posmatrače opozicionih stranaka zabilježene su u gotovo svim selima u okolini Zvornika, policija i Gradska izborna komisija nisu reagovale na brojne pozive, pa su u znak protesta opozicione stranke odlučile da povuku posmatrače sa biračkih mjesta u seoskom području.

Članovi Biračkih odbora iz vladajuće koalicije vrijeđaju i prijete posmatračima opozicije, ne dozvoljava se da prate i kontrolišu izborni proces, članovi Biračkih odbora glasaju umjesto glasača, ne kontrolišu se lične karte i ne dozvoljava kontrola glasanja, a zarobljene institucije ne reaguju, tvrdi zastupnik u NSRS-u Nebojša Vukanović.

Jučer je policija u Zvorniku i regiji Birač privela troje kandidata i aktivista opozicije na informativni razgovor, što predstavlja vid pritiska na opoziciju. U Majevcu kod Doboja također posmatračima opozicije nije dozvoljeno da uđu i prate izbore na Biračkom mjestu, a nepravilnosti su zabilježene i na drugim mjestima u okolini Doboja i u Bosanskoj Dubici.

Uskoro će se posmatrači opozicionih stranaka okupiti ispred sjedišta Grada Zvornika kako bi izrazili protest i nezadovoljstvo grubim zloupotrebama izbornog procesa, a očekuje se reakcija Centralne izborne komisije BiH i drugih institucija.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija